Vegetarisk lasagne med linser – recept

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 9 gröna lasagneplattor
Tomatröra
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 3 morötter
- 1 röd spansk chilipeppar
- 200 g champinjoner
- 3 msk olivolja
- 1 förpackning krossade tomater, 500 g
- 1 tetra kokta linser, 370 g
- 2 msk tomatpuré
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl vatten
- 1 tsk basilika
- 1 tsk körvel
- 1/2 tsk timjan
- salt, svartpeppar
- 150 g fetaost
- 1 dl riven lagrad ost
Till garnering
- svarta oliver
- basilika, timjan
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala och grovriv morötterna. Dela och kärna ur chilifrukten och finhacka den.
- Ansa och klyfta champinjonerna. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, tills de blivit mjuka, cirka 5 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningar och vatten.
- Låt koka, cirka 10 minuter. Smaka av med basilika, körvel, timjan, salt och svartpeppar. Varva gröna lasagneplattor och tomatröra i en smord ugnssäker form. Avsluta med tomatröra.
- Smula över fetaost och riven ost. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Garnera med svarta oliver, färsk basilika och timjan.

Du kanske även gillar
Populära recept