Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk lasagne med linser – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 9 gröna lasagneplattor

Tomatröra

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 200 g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 1 tetra kokta linser, 370 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk körvel
  • 1/2 tsk timjan
  • salt, svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl riven lagrad ost

Till garnering

  • svarta oliver
  • basilika, timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och grovriv morötterna. Dela och kärna ur chilifrukten och finhacka den.
  3. Ansa och klyfta champinjonerna. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, tills de blivit mjuka, cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningar och vatten.
  5. Låt koka, cirka 10 minuter. Smaka av med basilika, körvel, timjan, salt och svartpeppar. Varva gröna lasagneplattor och tomatröra i en smord ugnssäker form. Avsluta med tomatröra.
  6. Smula över fetaost och riven ost. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Garnera med svarta oliver, färsk basilika och timjan.