Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk lasagne med fetaost, soltorkade tomater, oliver och spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 51 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 10-12 st lasagneplattor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g fryst spenat
  • 3 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 200 g fetaost
  • 150 g kalamataoliver
  • 300 g soltorkade tomater
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs det med lite olja i en kastrull. Häll över krossade tomater och tillsätt tomatpuré.
  3. Rör ned spenaten och låt alltsammans småputtra 5-10 minuter under tiden du förbereder bechamelsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smält smöret i en annan kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och låt koka upp. Låt sjuda under omrörning på svag värme i ca 5 minuter tills såsen tjocknat något. Smula ned fetaosten och ställ åt sidan.
  5. Häll av vätskan från oliverna och oljan från de soltorkade tomaterna. Grovhacka/strimla sedan tomaterna.
  6. Smörj en ugnssäker form. Häll lite tomatsås i botten och varva sedan med lasagneplattor, tomatsås, ostsås oliver och soltorkade tomater. Avsluta med ostsås.
  7. Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills den fått fin färg.