Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk lasagne med quornfärs och spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Enkelt recept på lakto ovo-vegetarisk lasagne med quornfärs. En underbar middag! Den här varianten är fantastiskt god med spenat, keso, zucchini och äpple.

Ingredienser

2 portioner
  • 9 lasagneplattor

Fyllning

  • 100 g quornfärs
  • 1 stor morot
  • 1/2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 äpple, skalat
  • 100 g bladspenat (frusen går bra)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 chili
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk socker
  • salt och peppar
  • 250 g keso

Ostsås

  • 2 msk smör
  • 7 dl mjölk
  • 3/4 dl vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Så här gör du

  1. Rör ihop mjölet och 2 dl av mjölken i en kastrull till en jämn smet, späd med resten av mjölken tills smeten är utan mjölklumpar.
  2. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka i några minuter. Krydda och dra av grytan från plattan. Tillsätt osten och rör tills den smält.
  3. Fräs quornfärsen i olja. Skär morötterna i stavar, tärna zucchinin och äpplet, hacka lökarna och chilin. Fräs löken i oljan tillsammans med moroten, tillsätt zucchinin, äpplet, krossade tomater, spenat och crème fraiche. Låt puttra i 5 minuter. Krydda och smaka av.
  4. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnsform, häll över hälften av färssåsen, lägg på lasagneplattor och resten av färssåsen. Bred på keso och täck med lasagneplattor. Häll över ostsåsen och grädda i 225 grader i 30 minuter.