Vegetarisk Lahmacun

Ingredienser
4 portioner
- 1 st Lök
- 1 msk Olja
- 3 msk Tomatpure
- 200 g Champinjoner
- 1 knippe Persilja
- 2 dl Solrosfrön
- 1 krm Salt, peppar, spiskummin
- 1 st Spetspaprika grön carliston
Degen :
- 1 st Jäst
- 2,5 dl Mjölk
- 2,5 dl Vatten
- 10 dl Mjöl
- 1 tsk Salt
- 6 msk Olivolja
Så här gör du
- Blötlägg solrosfröna en timme innan. Häll sedan av vattnet och mixa fröna i en matberedare tillsammans med spetspaprika. Fräs lök med kryddor och tomatpuré i olja, tillsätt finhackade champinjonerna och fräs en stund. Blanda ner frömixen och persiljan, stek ett par minuter och tillsätt sedan 1 dl vatten som du låter koka in.
- Lös upp jäst i ljummen mjölk och vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Baka ihop till en deg. Jäs i ca. 30 min. Dela upp degen i runda bollar. Kavla ut dem till runda tunna pizzor och fyll med fyllningen. Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns i ugnen sedan. Grädda i ugnen på 275 grader i ca 5-6 min. Ta ut dem så fort de fått lite färg.

Du kanske även gillar
Populära recept