Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk Lahmacun

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Lök
  • 1 msk Olja
  • 3 msk Tomatpure
  • 200 g Champinjoner
  • 1 knippe Persilja
  • 2 dl Solrosfrön
  • 1 krm Salt, peppar, spiskummin
  • 1 st Spetspaprika grön carliston

Degen :

  • 1 st Jäst
  • 2,5 dl Mjölk
  • 2,5 dl Vatten
  • 10 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
  • 6 msk Olivolja

Så här gör du

  1. Blötlägg solrosfröna en timme innan. Häll sedan av vattnet och mixa fröna i en matberedare tillsammans med spetspaprika. Fräs lök med kryddor och tomatpuré i olja, tillsätt finhackade champinjonerna och fräs en stund. Blanda ner frömixen och persiljan, stek ett par minuter och tillsätt sedan 1 dl vatten som du låter koka in.
  2. Lös upp jäst i ljummen mjölk och vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Baka ihop till en deg. Jäs i ca. 30 min. Dela upp degen i runda bollar. Kavla ut dem till runda tunna pizzor och fyll med fyllningen. Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns i ugnen sedan. Grädda i ugnen på 275 grader i ca 5-6 min. Ta ut dem så fort de fått lite färg.