Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk kålpudding med rårörda lingon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g rödkål
  • smör eller rapsolja
  • 1 1/2 msk mörk sirap
  • 400 g vegofärs, helst formbar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 8 stötta enbär
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 msk grönsaksfond

Rårörda lingon

  • 1 pkt frysta lingon, 250 g
  • 1 1/2 dl rörsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen. Bryn den ganska hårt i smör eller rapsolja i en stekpanna. Rör i sirap och ta från värmen. Låt svalna.
  2. Blanda färsen med salt, peppar, enbär och timjan.
  3. Blanda kål och färs. Lägg blandningen i en ugnsfast form. Blanda vatten och fond och häll i formen.
  4. Stek kålpuddingen i mitten av ugnen 40–50 minuter. Servera med kokt potatis och lingon.
  5. Lingon: Tina lingonen. Rör ihop lingon och socker tills bären är mosiga och sockret löst sig.