Vegetarisk ”julskinka” med äppelchutney

Foto: Quorn
Ingredienser
4 portiner
- 1 pkt Quorn Helgspecial (400 g)
- 4 msk senap
- salt och peppar
- 4 msk ströbröd
Äppelchutney
- 3 äpplen
- 2 rödlökar
- 1/2 dl farinsocker
- 1/2 dl vatten
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 kanelstänger
- 2 msk färsk ingefära
Till servering
- pkt Knäckebröd, gärna olika sorter
Så här gör du
- Värm ugnen till 220°C. Gör hål i folien runt helgspecialen men låt den och metallförslutningarna i ändarna sitta kvar. Tillaga mitt i ugnen i 60 minuter. Låt den sedan vila i 5 minuter.
- Blanda samman senap, farinsocker, salt och peppar. Bred blandningen över helgspecialen och strö över ströbröd. Griljera i cirka 10 minuter i 200°C eller tills den fått fin färg.
- Äppelchutney: Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp farinsocker, vatten och vinäger i en kastrull. Riv ingefäran och blanda i den. Tillsätt äpplebitar, rödlök och kanel. Låt koka i cirka 10 minuter. Häll upp i en ren burk och förvara i kylen.
- Skiva "vegoskinkan" och lägg på knäckebröd. Toppa med en klick äppelchutney.

Du kanske även gillar
Populära recept