Logga in här

Vegetarisk ”julskinka” med äppelchutney

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portiner
  • 1 pkt Quorn Helgspecial (400 g)
  • 4 msk senap
  • salt och peppar
  • 4 msk ströbröd

Äppelchutney

  • 3 äpplen
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk färsk ingefära

Till servering

  • pkt Knäckebröd, gärna olika sorter

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 220°C. Gör hål i folien runt helgspecialen men låt den och metallförslutningarna i ändarna sitta kvar. Tillaga mitt i ugnen i 60 minuter. Låt den sedan vila i 5 minuter.
  2. Blanda samman senap, farinsocker, salt och peppar. Bred blandningen över helgspecialen och strö över ströbröd. Griljera i cirka 10 minuter i 200°C eller tills den fått fin färg.
  3. Äppelchutney: Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp farinsocker, vatten och vinäger i en kastrull. Riv ingefäran och blanda i den. Tillsätt äpplebitar, rödlök och kanel. Låt koka i cirka 10 minuter. Häll upp i en ren burk och förvara i kylen.
  4. Skiva "vegoskinkan" och lägg på knäckebröd. Toppa med en klick äppelchutney.