Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk curry med halloumi ala Louise

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olja (ej olivolja)
  • 1/2 tsk kumminfrön
  • 1/2 tsk senapsfrön
  • 1 tsk vallmofrön
  • 2 st lagerblad
  • 1 st kanelstång
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 tsk riven vitlök
  • 1 st hackad färsk chili
  • 2 st morot
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk korianderpulver
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 pkt halloumi
  • 3 st grön hel kardemumma
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Hetta upp olja i en panna. Ha i kumminfrö, vallmofrö, senapsfrön, kardemummafrön och kanelstången och stek någon minut under omröring. Sänk värmen något och ha i den rivna ingefäran, vitlöken och chilin och stek tills de mjuknar.
  2. Dela moroten och blomkål i mindre bitar, skala och hacka löken grovt och tillsätt i kryddblandningen. Du kan även tillsätta andra valfria grönsaker om du vill. Tillsätt även grukmejan, korianderpulver och salt och peppar. Slå på ett halvt glas vatten och se till att kryddor och grönsaker blandas ordentligt och börjar koka.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp. Sjud curryn i ca 20 minuter. Hacka eller kör cashewnötterna i en matberedare fint. Dela halloumin i kuber. Avsluta med att ha i cashewnötterna och halloumin i curryn och koka ytterligare fem minuter.
  4. Servera med yoghurt och ris.