Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk chili med bönor och tomater


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 79 st har redan röstat

Näringsrika bönor samsas med rödlök och gräddfil i den här vegetariska chilin. Innehåller 277 kcal

Ingredienser

1 portion
  • 2 dl blandade bönor

  • 1/4 rödlök

  • 1 liten bit röd chili

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 burk krossade tomater

  • 1 tsk olivolja

  • 1 msk balsamvinäger

  • 1 nypa socker

  • salt och peppar

  • 2 msk gräddfil


Så här gör du

  1. Finhacka rödlök, vitlök och chili och fräs i olivolja.

  2. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och vinäger och låt koka ihop i cirka 20 minuter.
  3. 
Lägg i bönorna mot slutet av koktiden och smaka av med socker, salt och peppar.
  4. 
Servera med en klick gräddfil.
2 kommentarer om "Vegetarisk chili med bönor och tomater
"
  • Anna Lövgren
    Anna Lövgren

    Jag utgick från det här receptet, men ändrade det lite efter min egen smak, och det blev SÅ gott! Verkligen lyckat. Det jag gjorde var att addera morot och paprika som fick fräsa med löken, skippa vinägern och öka mängden vitlök (valde, utöver vitlöksklyftorna, krossade tomater som redan innehöll vitlök). Hade i lite cayennepeppar också, men jag vet inte hur stor skillnad just det gjorde. Vad gäller gräddfilen så tyckte jag att det funkade bra med Oatlys variant av crème fraîche, om man vill göra rätten vegansk.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anna Lövgren

      Stort tack för tipset Anna! Toppen att du utvecklat receptet.
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök