Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk carbonara

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • ca 500 g brysselkål, helst något mindre
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 400 g spagetti

Till servering

  • 4 äggulor
  • riven parmesanost

Så här gör du

  1. Dela brysselkålen och skär bort den lilla rotstocken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Stek kålen i olivoljan i en stekpanna tills den får fin färg, cirka 5 minuter. Rör i vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare cirka 5 minuter. Häll på vinet och låt det nästan koka in.
  3. Vispa ihop ägg, äggulor och parmesanost i en skål. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av.
  5. Lägg ner spagettin i pannan och blanda med kålen.
  6. Dra pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås.
  7. Servera med en extra äggula, mal över svartpeppar och toppa med parmesanost.