Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk burgare med rödbetor & halloumi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 4 rödbetor
  • 300 g halloumi
  • 1 msk olivolja

Yoghurtsås

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 tsk sambal oelek, eller chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 4 pitabröd
  • 1/2 liten squash
  • 50 g bladspenat
  • 50 g valnötter

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Låt dem svalna, skala dem och skär i skivor.
  2. Skiva halloumi och gnid in med olja.
  3. Blanda nu till såsen i en bunke. Lägg yoghurt i en bunke med sambal oelek. Skala och finhacka vitlöken. Smula fetaosten på ett fat med en gaffel. Rör ner vitlök och fetaost. Smaksätt med olja, salt och peppar.
  4. Snitta en öppning i brödet. Grilla det och samtidigt halloumin några minuter per sida. Dela squashen på längden och strimla långa remsor av squashen med en potatiskalare. Fyll bröden med squash, bladspenat, rödbetskivor, ost och sås. Toppa med några valnötter.
2 kommentarer om "Vegetarisk burgare med rödbetor & halloumi"