Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Veganska revbensspjäll med BBQ-glaze

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Imponera på dina matgäster med superläckra ”ribs”, gjorda på sojaprotein och helt veganska. Givna på buffebordet vid alla högtidliga tillfällen!

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g sojaprotein
  • 1-2 tsk salt
  • 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk färsk, riven ingefära

Så här gör du

  1. Blanda samtliga ingredienser till glazen.
  2. Lägg sojaproteinet i dubbla plastpåsar, strö över saltet och häll över glazen. Låt vila i kylskåpet minst en halvtimme, allra bäst blir det om det får ligga över natten.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Plocka upp sojaproteinet ur påsen, och sprid ut det på en folieklädd ugnsplåt. Spara glazen som är kvar i påsen!
  5. Grilla sojaproteinet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut plåten var tionde minut och pensla med glazen du sparat. För att få en jämn yta kan du vända sojaproteinet efter halva tiden.
  6. Ta ut plåten när du tycker att sojaproteinet har fått rätt färg och yta. Om du vill ha extra mycket smak kan du pensla på lite glaze innan du serverar.
Du kanske även gillar