Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Veganska lussebullar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat
Veganska lussebullar
Foto: Ica

Ingredienser

30 stycken
  • 50 g färsk jäst
  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 2 påsar saffran (à 0,5 g)
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl mandeldryck
  • 1/2 tsk salt
  • ca 15 dl vetemjöl (motsvarar ca 900 g mjöl)

Till garnering

  • mjölkfritt margarin
  • russin

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel.
  2. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mandeldrycken och ljumma degspadet till ca 37˚C.
  3. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand.
  4. Låt degen jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  7. Till garnering: Pensla med smält margarin och tryck i russin.
  8. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
1 kommentar om "Veganska lussebullar"
Du kanske även gillar