Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk smulpaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Bjud på en knaprig smulpaj fylld med söta blåbär och björnbär. Servera gärna den här goda desserten med smarrig havrevaniljglass.

Ingredienser

6 PORTIONER

Smulpaj

  • 1 dl kokosolja
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • 3 dl blandade bär, blåbär och björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsena

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen. Lägg hälften av smulorna i en pajform, 19–20 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.
  3. Blanda bär, socker och majsena och lägg i formen. Täck med resten av smulorna.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 minuter eller tills den börjar bli gyllenbrun.