Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk risgrynsgröt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Risgrynsgröt, julgröt eller tomtegröt. Ja, den lena och milda risgrynsgröten är definitivt en favorit till både frukost och mellanmål, med högsäsong under vintern och jul. Den här härliga veganska versionen görs med mandeldryck istället för den traditionsenliga komjölken – garanterad succé på julbordet!

Läs också: 7 anledningar att äta gröt varje dag

Ingredienser

6 portioner
  • 2 ,5 dl rundkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 8 dl mandeldryck
  • 1 kanelstång
  • 1 msk strösocker

Så här gör du

  1. Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.
  2. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  3. Tillsätt mandeldryck och kanelstång.
  4. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min. Späd med mer mandeldryck om gröten blir för tjock. Smaksätt med sockret.
  5. Servera med mandeldryck och kanel.