Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk kärleksmums

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 bakelser
  • 250 g mörk choklad
  • 200 g kokosgrädde (2 dl)

Chokladkaka

  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 200 g strösocker (2 1/4 dl)
  • 20 g kakao (1/2 dl)
  • 3 g salt (1/2 tsk)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 10 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 15 g vitvinsvinäger (1 msk)
  • 75 g rapsolja (3/4 dl)
  • 100 g kokosgrädde (1 dl)
  • 125 g kaffe (1 1/4 dl)

Så här gör du

  1. Kokosganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp kokosgrädden, häll den över chokladen och rör om till en slät chokladkräm. Låt den stelna i rumstemperatur tills den är fast nog att spritsa.
  2. Chokladkaka: Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en skål och alla blöta i en annan. Rör sedan ihop allt och häll smeten i formen. Grädda kakan i 18–20 minuter. Om du känner med en provsticka får det gärna vara några kletiga smulor på den. Låt kakan svalna i formen.
  3. Dekoration: Skär kakan i 12 bitar. Gör i ordning en spritspåse med en kronbladstyll och fyll den med kokosganachen. Håll en kaka åt gången i handen och vinkla spritspåsen så att du riktar den tjocka delen av tyllen mot ytan. Spritsa oregelbundna rader, fram och tillbaka över varje kaka, tills alla är helt täckta av ganache.