Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk Janssons frestelse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk matolja, till exempel rapsolja
  • 8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg
  • 3/4 dl saltgurka, finhackad
  • 1/4 dl kapris, hackad
  • 3 dl havregrädde
  • 1 msk ströbröd

Tips!

  • För att göra din Janssons glutenfri är det bara att utesluta ströbrödet.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite olja i en stekpanna.
  2. Skala potatisen och strimla eller skär den i tunna strimlor.
  3. Smörj en ­ugns­säker form.
  4. Lägg i ett lager ­potatis, sen lök, saltgurka, kapris och sedan resten av ­potatisen.
  5. Häll på havregrädden.
  6. Strö över ströbrödet.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter, tills potatisen är mjuk. Kontrollera med en sticka.
  8. Ät och njut av din veganska Janssons frestelse!
1 kommentar om "Vegansk Janssons frestelse"
  • giulia
    giulia

    Ja, jag säger då det… om man är vegan måste man ändå försöka få ihop något som liknar det man åt när man inte var vegan? Salta gurkor och kapris i all ära, men blanda inte in Jansson i detta?