Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk fish & chips med tre sorters såser

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1 paket Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style (200 g)
  • 3-4 st medelstora potatisar
  • 2 st sötpotatisar
  • 1 st huvudsallad
  • 100 g ärtskott
  • salt

Currymayo:

  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk agavesirap
  • salt

Sojamayo:

  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vegansk majonnäs

Örtkräm:

  • 1 dl ärtor
  • 2 dl vegansk fraîche
  • en kruka bladpersilja
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°C. Skär potatis och sötpotatis i stavar. Ringla över olja och salta. Kör i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Tillaga Quorn Vegan sprödbakade filéer enligt anvisning på förpackningen.
  3. Currymayo: Blanda ihop ingredienserna till currymayon. Smaka av med salt.
  4. Sojamayo: Koka sojan tills hälften återstår. Låt svalna. Blanda sedan med den veganska majonnäsen.
  5. Örtkräm: Koka rikligt med vatten i kastrull. Häll i ärtorna och ta bort kastrullen från spisen. Låt stå i 2 minuter. Häll av vattnet. Mixa ärtorna till puré och blanda med fraîche. Hacka bladpersiljan grovt och blanda i krämen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv av salladsblad från stjälken. Servera de sprödbakade filéerna med pommes, sallad, ärtskott och tre såser.