Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk burgare med appleslaw och sötpotatishummus

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 växtbaserade burgare

Appleslaw

  • 1 grönt äpple, finrivet
  • 50 g vitkål, finriven
  • 2 msk vegansk majonnäs
  • 1 msk vegansk fraîche
  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar

Sötpotatishummus

  • 1 sötpotatis, kokt och skalad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 1/2 citron, saften
  • cayennepeppar
  • salt

Tahinidressing

  • 3 msk tahini
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt

Tillbehör

  • 4 burgarbröd
  • 50 g svartkål
  • 50 g grönkål
  • 50 g groddar

Så här gör du

  1. Fritera svart- och grönkålsblad tills de är krispiga.
  2. Appleslaw: Blanda alla ingredienser och låt stå svalt cirka 15 minuter.
  3. Sötpotatishummus: Mixa sötpotatisen tillsammans med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Tahinidressing: Rör ihop tahini och vinäger, häll droppvis i oljan. Smaka av med salt.
  5. Montera burgarna med bröd, kål, tahinidressing, appleslaw, burgare och sötpotatishummus. Toppa med groddar och lägg på locket.