Vegansk burgare med appleslaw och sötpotatishummus

Foto: Quorn
Ingredienser
4 portioner
- 4 växtbaserade burgare
Appleslaw
- 1 grönt äpple, finrivet
- 50 g vitkål, finriven
- 2 msk vegansk majonnäs
- 1 msk vegansk fraîche
- 1/2 vitlöksklyfta, pressad
- salt och peppar
Sötpotatishummus
- 1 sötpotatis, kokt och skalad
- 1/2 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 tsk spiskummin
- 1/2 citron, saften
- cayennepeppar
- salt
Tahinidressing
- 3 msk tahini
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt
Tillbehör
- 4 burgarbröd
- 50 g svartkål
- 50 g grönkål
- 50 g groddar
Så här gör du
- Fritera svart- och grönkålsblad tills de är krispiga.
- Appleslaw: Blanda alla ingredienser och låt stå svalt cirka 15 minuter.
- Sötpotatishummus: Mixa sötpotatisen tillsammans med resterande ingredienser till en slät hummus. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Tahinidressing: Rör ihop tahini och vinäger, häll droppvis i oljan. Smaka av med salt.
- Montera burgarna med bröd, kål, tahinidressing, appleslaw, burgare och sötpotatishummus. Toppa med groddar och lägg på locket.

Du kanske även gillar
Populära recept