Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegan poké bowl med tofu och avokado

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

I den här veganska poké bowlen har riset och grönsakerna fått sällskap av tofu i stället för marinerad fisk som ofta ingår i den här rätten. Det gör att receptet blir veganskt. Fräscht, gott och nyttigt!

Har du inte alla ingredienser hemma kan du byta ut dem efter tycke och smak. Rätten passar utmärkt att servera som lunch eller middag.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl kokt rött ris eller råris
  • 2 avokador
  • 200 g blomkål, lila, vit eller grön (romanesco)
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 150 g algsallad, finns att köpa i välsorterade matbutiker i fiskdisken

Marinerad tofu

  • 150 g naturell tofu
  • 3 ⁄4 dl teriyakisås, finns i asiatiska matbutiker eller på den asiatiska hyllan i vanliga livsmedelsbutiker
  • 1 ⁄4 dl tamarisoja, finns bland hälsokosten i vanliga matbutiker
  • 1 tsk blandade sesamfrön

Så här gör du

  1. Lägg upp riset i skålar, kallt eller varmt.
  2. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor och rulla ihop skivorna till avokadorosor.
  3. Finfördela blomkålen i små buketter (om du vill kan du koka dem lite innan i ett par minuter eller servera dem råa som de är, eller skivade).
  4. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sugarsnapsen i cirka 2 minuter. Häll av vattnet och strimla sugarsnapsen fint.
  5. Skala och strimla rödlöken. Lägg upp algsallad och de övriga ingredienserna i buketter i skålen.
  6. Marinerad tofu: Skär tofun i kuber. Blanda teriyakisås och tamarisoja och lägg tofun i såsen. Strö sesamfrön över tofun.
  7. Servera med den marinerade tofun.