Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegan chokladtryfflar med avokado

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 2 msk kokosolja eller kokossmör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 2 msk kakao (gärna raw)
  • 3 msk agave sirap (eller honung om du inte är strikt vegan)
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 2 st väl mogna avokado (de ska vara mjuka och ingen fara om de t.om. börjat mörkna lite)

Så här gör du

  1. Börja med att smälta kokosfettet på mellanhög nivå, men så att det inte bränns. Sänk värmen och lägg i den mörka chokladen i bitar. Rör runt och låt det smälta.
  2. När chokladen har smält, tag bort kastrullen från plattan och lägg i alla resterande ingredienser (men sila i kakaon!) förutom avokadon. Blanda om ordentligt så att det blir en klumpfri chokladblandning.
  3. Använd därefter en matberedare eller liknande för att mosa din avokado. Mosa den ordentligt helt klumpfri. Det är viktigt.
  4. Häll chokladblandningen i en skål och tillsätt den mosade avokadon. Rör det hela slätt och sätt blandningen i kylskåpet för ca 30-45 minuter.
  5. Tag ut chokladblandningen när den är fast, och använd en sked, kuljärn eller dina händer (men blöt ner dina händer i vatten så det inte klibbar sig så mycket) för att forma bollar. Jag rekommenderar att forma ganska småbollar för smaken är ganska maffig på dessa!
  6. Sätt bollarna som de är på en tallrik eller rulla de i valfri garnering (t.ex. hackade nötter, cocoa nibs, torkade bär, kakao, kanel) och sätt dem därefter i kylskåpet igen så de blir helt fasta.
  7. Bevara i kylskåpet tills servering. Funkar säkert i några dagar, och sedan är det bara att hugga in!