Vegan chokladtryfflar med avokado

100kitchenstories.se
Ingredienser
20 stycken
- 2 msk kokosolja eller kokossmör
- 150 g mörk choklad 70%
- 2 msk kakao (gärna raw)
- 3 msk agave sirap (eller honung om du inte är strikt vegan)
- ½ tsk äkta vaniljpulver
- 2 st väl mogna avokado (de ska vara mjuka och ingen fara om de t.om. börjat mörkna lite)
Så här gör du
- Börja med att smälta kokosfettet på mellanhög nivå, men så att det inte bränns. Sänk värmen och lägg i den mörka chokladen i bitar. Rör runt och låt det smälta.
- När chokladen har smält, tag bort kastrullen från plattan och lägg i alla resterande ingredienser (men sila i kakaon!) förutom avokadon. Blanda om ordentligt så att det blir en klumpfri chokladblandning.
- Använd därefter en matberedare eller liknande för att mosa din avokado. Mosa den ordentligt helt klumpfri. Det är viktigt.
- Häll chokladblandningen i en skål och tillsätt den mosade avokadon. Rör det hela slätt och sätt blandningen i kylskåpet för ca 30-45 minuter.
- Tag ut chokladblandningen när den är fast, och använd en sked, kuljärn eller dina händer (men blöt ner dina händer i vatten så det inte klibbar sig så mycket) för att forma bollar. Jag rekommenderar att forma ganska småbollar för smaken är ganska maffig på dessa!
- Sätt bollarna som de är på en tallrik eller rulla de i valfri garnering (t.ex. hackade nötter, cocoa nibs, torkade bär, kakao, kanel) och sätt dem därefter i kylskåpet igen så de blir helt fasta.
- Bevara i kylskåpet tills servering. Funkar säkert i några dagar, och sedan är det bara att hugga in!

Du kanske även gillar
Populära recept