Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gratinerad hummer med smak av Västkusten

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 70 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 humrar, kokta (se recept för koklag på sidan 14)
  • 1/2 fänkål, grovhackad
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl blandade örter, hackade (t ex dill, basilika, persilja)
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • 3 dl matolja

Så här gör du

  1. Mixa fänkål, parmesanost, äggulor, dijonsenap, vitvinsvinäger och örter i en matberedare eller med stavmixer.
  2. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills det binder till majonäs. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader med grilleffekt. Halvera humrarna, knäck och plocka försiktigt ur köttet ur klorna.
  4. Lägg hummerhalvorna i en ugnssäker form och bred på ett rejält lager med kräm.
  5. Blanda upp "kloköttet" med lite kräm och toppa med detta ovanpå. Gratinera i cirka 5-8 minuter tills de får fin och gyllene färg.
  6. Servera humrarna på ett fat eventuellt med en sallad och nybakat bröd till.