Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Västerbottensskorpor – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Läckra ostskorpor, här med smak av västerbottenost, som passar utmärkt som tilltugg till en kall öl.

Ingredienser

30 skorpor
  • 200 g västerbottensost
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten fint på rivjärn.
  2. Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.
  3. Dela degen i 3 bitar som formas till längder, cirka 40 centimeter långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i cirka 2 centimeter breda bitar på snedden, med vass kniv.
  5. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen cirka 2 timmar.
  6. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.