Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 150 g riven västerbottensost
  • 3 ägg
  • 300 g färskost
  • 1 dl hackad dill
  • salt, peppar
  • 300 g kantareller
  • smör eller margarin till stekning

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.
  3. Vispa ihop riven ost, ägg och färskost med elvisp till en smet. Blanda med dill, salt och peppar.
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 30 minuter. Ansa och stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och servera på pajen.
2 kommentarer om "Västerbottensostpaj med kantareller"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Uta Schulz

      Hej,
      Och tack för att du uppmärksammade ost på att färskosten ramlat ur ingredienslistan. Det ska vara 300 g färskost i pajen. Receptet är nu uppdaterat.
      Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen