Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Västerbottensost-cheesecake med vinbärstopping

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken

Botten:

  • 8 st grovt bröd i skivor
  • 50 g smör, smält

Fyllning:

  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 300 g västerbottensost, riven
  • salt
  • 3 st gelatinblad
  • 2 dl vinbärssaft, lättsötad

Så här gör du

  1. Fodra en 1,5 liters brödform med plastfolie.
  2. Mixa bröd och smör, tryck ut i formen till en jämn botten. Ställ in i kylen.
  3. Koka upp grädde, chilipulver och peppar, dra kastrullen från plattan. Vispa ner osten tills den smält helt och låt svalna.
  4. Smaka av med salt och häll i formen.
  5. Låt stelna över natten.
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, krama ur och smält med 1 dl saft.
  7. Rör ner resterande saft och häll gelén över ostkakan. Låt stelna i kyl.
  8. Skär i små bitar, doppa kniven i varmt vatten mellan snitten.