Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Västerbottenpaj – enkelt och snabbt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 456 st har redan röstat

Västerbottenpaj i miniformat som du snabbt fixar. Otroligt enkelt recept och det tar bara en kvart att göra. Toppa västerbottensostpajerna med gräslök och/eller löjrom för en extra lyxig touch.

Ingredienser

8 stycken
  • 1 rulle smördeg (finns i kyldisken)
  • 1 dl mjölk
  • 3-4 dl riven västerbottensost
  • 2 ägg
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter. Tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna. Använd aluminiumformar eller en muffinsplåt. Om du inte använder formar av släpp-lätt-karaktär bör du pensla formarna med smör innan du trycker ner smördegen. Alternativt klär du formarna med bakplåtspapper.
  2. Vispa 1 ägg och pensla smördegen.
  3. Vispa det andra ägget tillsammans med mjölken. Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra.
  4. Fördela blandningen i smördegsformarna. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. 
2 kommentarer om "Västerbottenpaj – enkelt och snabbt recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Manne

      Hej Manne, det går fint att frysa in dessa små pajer men var beredd på att de kanske inte blir lika frasiga när du tinar upp dem sedan. Smördeg är godast när man äter den nygräddad. Mvh Mitt kök-redaktionen