Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Västerbottenostfyllda hickoryburgare med ingefärs- och lingoncoleslaw och picklad rödlök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Hickoryburgare

  • 500 g nötfärs
  • ½ tsk salt
  • 1 krm krm malen svartpeppar
  • 0,5 dl bbq-sauce med hickorysmak
  • 100 g västerbottensost

Ingefärs- och lingoncoleslaw

  • 3 dl finstrimlad vitkål
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl rårörd lingonsylt alt. ½ dl lingonsylt + ½ dl lingon

Picklad rödlök

  • 1 st tunt skivad rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker

Tillbehör

  • sallad och hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Blanda färsen med salt, peppar och BBQ-sauce.
  2. Dela färsen i fyra delar och göm 1 bit västerbottenost i mitten på varje del och forma dem till burgare.
  3. Rör ihop den hyvlade vitkålen med ingefära och lingon. Krama kålen lite så den mjuknar.
  4. Rör ihop vinäger med socker och rör tills sockret löst sig. Blanda sedan ned rödlöksskivorna.
  5. Grilla burgarna och lägg dem i bröd tillsammans med sallad, picklad rödlök och ingefärs- och lingoncoleslaw.
1 kommentar om "Västerbottenostfyllda hickoryburgare med ingefärs- och lingoncoleslaw och picklad rödlök"