Västerbottenkex – till det mousserande…

Joel Linderoth.
Ingredienser
- 100 g västerbottenost
- 2,5 dl vetemjöl
- 100 g smör
- färsk timjan
Så här gör du
- Riv osten.
- Blanda smör, riven ost och mjöl i en bunke - nyp ihop den till en deg.
- Rulla degen till en rulle - cirka 2,5 centimeter i diameter.
- Plasta in rullen och lägg den sedan i kylskåpet i dryga timmen.
- Efter kylskåpsvistelsen, ta ut rullen, lägg den så att du kan skära den i ganska tunna (0,8 cm ungefär) skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapper som ligger på en plåt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg en liten ringla med timjan på varje kex.
- Grädda i 200 grader - 6-10 minuter - tiden varierar på grund av ugn och tjocklek. Håll koll så de inte bränns!
- När de är färdiga, ta ut och låt svalna på galler. Servera när gästerna anländer och var beredd att lämna över receptet....
1 kommentar om "Västerbottenkex – till det mousserande…"

Du kanske även gillar
Populära recept
Meta
Det låter jättesmarrigt! Måste testas!