Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Västerbottenkex – till det mousserande…

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ingredienser

  • 100 g västerbottenost
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Riv osten.
  2. Blanda smör, riven ost och mjöl i en bunke - nyp ihop den till en deg.
  3. Rulla degen till en rulle - cirka 2,5 centimeter i diameter.
  4. Plasta in rullen och lägg den sedan i kylskåpet i dryga timmen.
  5. Efter kylskåpsvistelsen, ta ut rullen, lägg den så att du kan skära den i ganska tunna (0,8 cm ungefär) skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapper som ligger på en plåt.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Lägg en liten ringla med timjan på varje kex.
  8. Grädda i 200 grader - 6-10 minuter - tiden varierar på grund av ugn och tjocklek. Håll koll så de inte bränns!
  9. När de är färdiga, ta ut och låt svalna på galler. Servera när gästerna anländer och var beredd att lämna över receptet....
1 kommentar om "Västerbottenkex – till det mousserande…"