Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varmrökt röding med saffransremouladsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 varmrökta rödingar

Saffransremouladsås:

  • 3 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl pickles
  • ½ g (en påse) saffran
  • salt
  • vitpeppar, malen

Tillbehör:

  • 2 citroner
  • 1 tsk flytande honung
  • nykokt färskpotatis

Så här gör du

  1. Varmrökt röding: Dra av skinnet och rensa bort benen på fisken.
  2. Saffransremouladsås: Blanda majonnäs och gräddfil.
  3. Häll av pickles ordentligt i en sil, mixa eller hacka den fint. Blanda ner pickles och saffran i såsen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servering: Dela citronerna på mitten och pensla med honung på snittytorna. Stek eller grilla tills citronerna fått färg på ytan. Servera citronerna med rödingen, saffransremouladsås, och nykokt färskpotatis.