Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varmrökt lax rilette

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 300-400 g varmrökt laxfilé
  • 1 färsk lök
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 2-3 droppar tabasco
  • salt & peppar
  • citronklyftor

Crostini

  • 1 liten baguette eller 1/2 baguette
  • 2 msk olivolja till pensling
  • 2-3 msk finriven parmesanost

Så här gör du

  1. Dela laxen i trådiga små bitar med hjälp av två gafflar.
  2. Ansa och finhacka det vita av löken. Skär det gröna i tunna ringar.
  3. Blanda färskost och crème fraiche i en bunke. Smaka av med citronsaft, tabasco, salt och peppar. Blanda i löken (spara lite lök till garneringen).
  4. Vänd ner laxen och blanda försiktigt. Toppa med den sparade löken. Garnera med citronklyftor. Täck med plastfilm, låt stå kallt cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivoljan, gärna på båda sidor. Strö över parmesanosten.
  6. Rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Servera riletten med nyrostade crostini.