Varmrökt lax rilette

Foto: Eva Hildén Smith
Ingredienser
6 portioner
- 300-400 g varmrökt laxfilé
- 1 färsk lök
- 1 dl färskost
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk citronsaft
- 2-3 droppar tabasco
- salt & peppar
- citronklyftor
Crostini
- 1 liten baguette eller 1/2 baguette
- 2 msk olivolja till pensling
- 2-3 msk finriven parmesanost
Så här gör du
- Dela laxen i trådiga små bitar med hjälp av två gafflar.
- Ansa och finhacka det vita av löken. Skär det gröna i tunna ringar.
- Blanda färskost och crème fraiche i en bunke. Smaka av med citronsaft, tabasco, salt och peppar. Blanda i löken (spara lite lök till garneringen).
- Vänd ner laxen och blanda försiktigt. Toppa med den sparade löken. Garnera med citronklyftor. Täck med plastfilm, låt stå kallt cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivoljan, gärna på båda sidor. Strö över parmesanosten.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Servera riletten med nyrostade crostini.

Du kanske även gillar
Populära recept