Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Värmande curry med kyckling och citrongräs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk röd currypasta
  • 2 stora morötter
  • 1 paket sparrisbroccoli (eller 1 huvud vanlig broccoli)
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1/2 chili, urkärnad
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 lime, rivet skal och saft av
  • 1 pkt sockerärtor
  • 2-3 salladslökar
  • 1 koriander

Servering

  • ris

Så här gör du

  1. Strimla kycklingen. Strimla morötter mycket fint. Skär ner broccolin i lite mindre buketter. Skala och hacka vitlök och ingefära fint. Strimla chilin och bananschalottenlöken. Dunka till citrongräset med baksidan av kniven så den mosas lätt och strimla resten fint.
  2. Bryn kycklingen i olja i en kastrull, tillsätt currypasta, vitlök och schalottenlök samt citrongräs. Tillsätt morot och låt den fräsa med en kort stund innan du slår på kokosmjölken. Låt koka upp och sjuda ett par minuter, lägg sedan i broccolin.
  3. Strimla sockerärtor och salladslök fint. Hacka koriandern grovt. Smaka av curryn med fisksås eller salt och tillsätt skal samt saft från limen. Toppa med sockerärtor, salladslök och koriander och servera genast tillsammans med jasminris.
Du kanske även gillar