Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varma koppen på spetskål & bönor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 3 dl höns-, kyckling- eller lantbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ rödlök
  • 200 g spetskål
  • 200 g grönkål
  • 50 g kidneybönor (konserv)
  • 1 krm timjan eller rosmarin
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen med krossad vitlök, strimlad rödlök och kryddor.
  2. Strimla kålen, lägg i den i buljongen och låt sjuda på svag värme i 15–20 minuter.
  3. Lägg i bönorna, smaka av med salt och peppar och hetta upp.
  4. Servera och ät soppan med sked och gaffel.