Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varma bär i folieform och vaniljparfait

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 6 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljepulver

Så här gör du

  1. Vispa äggulorna i ett vattenbad, det vill säga i en plastbunke som får stå i en kastrull med sjudande vatten på botten. Vispa äggsmeten varm, vit och fluffig och tag sedan av värmen och fortsätt att vispa tills den svalnat.
  2. Blanda ner vaniljpulvret.
  3. Vispa grädden oh vänd ihop äggvisp och grädde. Slå upp i fin form och frys till servering.
  4. Värm bären i ugn, 120° i 5 min, och servera till parfaiten.
Du kanske även gillar