Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varm örtbuljong med kokosolja

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 PORTION

Örtbuljong

  • 2 dl ekologisk kycklingbuljong eller oxbuljong
  • 2 msk finhackade örtkryddor, till exempel persilja, bladspenat
  • eventuellt färsk ingefära
  • 1 msk kokosolja

Soppa

  • valfria grönsaker
  • örtbuljong (se ovan)
  • 1 msk crème fraiche
  • parmesanost, riven
  • pesto

Så här gör du

  1. Örtbuljong: Buljong är gelatinrik och därför geleig när den är kall. För att kunna mixa den med örter så måste den först hettas upp.
  2. Ställ gärna din bytta som du ska mixa buljongen i, i mikron i 1 minut, lägg sedan i det örtgröna och eventuellt färsk, riven ingefära och mixa det.
  3. Hetta sedan upp buljongen i mikro och den blir direkt knallgrön.
  4. Rör ned kokosoljan och drick örtbuljongen varm.
  5. Soppa: Blanda ner dina favoritgrönsaker skurna i mindre bitar och koka i örtbuljongen och 1 matsked crème fraiche i ett par minuter. Servera med riven parmesanost och en klick pesto.