Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varm nudelsallad med kyckling

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 100 g äggnudlar
  • 2 kycklinglårfiléer
  • 50 g broccoli
  • 8 små champinjoner
  • 1 bit purjolök (10 centimeter)
  • 0,5 röd paprika
  • 2 msk thai sweet chili sås
  • 1 msk kikkomon soja
  • neutral olja till stekning

Så här gör du

  1. Dela champinjonerna i kvartar, skölj grönsakerna och dela broccolin i buketter med några centimeter kvar av stammarna som du sedan klyver ytterligare en gång på längden.
  2. Kärna ur och strimla paprikan nålfint. Snitta purjolöksbiten på längden innan du sköljer den. Lägg den platt mot en skärbräda och strimla långa, tunna stickor.
  3. Skär kycklingfilén i smala bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och ge bitarna en lätt stekyta. Blanda sedan ner purjo, svamp och paprika och stek på medelvärme tills grönsakerna mjuknat något. Kycklingen måste vara genomstekt.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Slå av kokvattnet i ett durkslag. Blanda ner nudlarna i stekpannan tillsammans med chilisåsen och sojan. Rör om med en trägaffel så att alla ingredienser blandas.