Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varm löksallad med korvspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 röd lök
  • 1 gul lök
  • 1 silverlök
  • 150 g röd steklök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Lite örtagårdskrydda
  • 70 g rucolasallad
  • 1 gul paprika
  • 8 cocktailtomater
  • 4 starka korvar med hög köttmängd - minst 70 procent
  • 8 träspett

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva röd-, gul- och silverlök och lägg på en plåt. Skala och lägg steklöken över. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i löken. Häll på olja och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter.
  2. Lägg rucolasallad på ett serveringsfat och lägg på lökblandningen. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Blötlägg spetten och trä på paprika, korv och tomater. Grilla runt om i några minuter. Servera med den varma löksalladen och en god senap.