Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varm kycklingleversallad med senaps- och citrondressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färsk svamp till exempel ostronskivling, champinjoner eller shiitake
  • 400 g kycklinglever, färsk eller tinad fryst
  • smör att steka i
  • salt och grovkornig svartpeppar
  • Ugnsbakade rotfrukter och grönsaker:
  • 6 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 stora morötter
  • 2 msk smör att klicka på
  • salt
  • 2 paprikor
  • 1 rödlök

Vinägrett

  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • finrivet skal från 1 citron
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar

Servering

  • riven parmesanost
  • finhackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Börja med rotfrukterna och grönsakerna. Skala potatis, palsternacka och morot och skär potatisen i klyftor och palsternacka och morot i skivor.
  2. Lägg alltsammans i en smord långpanna. Klicka på margarin eller smör. Salta. Ugnsbaka rotfrukterna i 225 grader i cirka 40 minuter.
  3. Skär paprikorna i bitar och rödlöken i klyftor. Tillsätt dem till rotfrukterna när det återstår 20 minuter.
  4. Blanda de båda senapssorterna med citronskal och rapsolja. Tillsätt rapsoljan droppvis samtidigt som du rör. Rör ner vatten och smaka av med salt och peppar.
  5. Dela svampen i skivor och stek dem hastigt i en ganska het panna. Salta och peppra. Lägg svampen åt sidan.
  6. Om kycklingleverbitarna är stora dela dem en gång. Stek kycklinglevern i margarin eller smör tills den är genomstekt, det tar 10-15 minuter. Salta och peppra med grovkornig svartpeppar.
  7. Lägg de varma rotfrukterna och grönsakerna på ett uppläggningsfat. Lägg svampen och levern ovanpå och ringla över vinägretten Strö på parmesanost och bladpersilja.