Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varm anksallad med granatäpple & mynta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-5 portioner
  • 2 ankbröst, ca 250-300 g
  • 4 salladslök, tunt skivade
  • 2 stora nävar vackra salladsblad av olika sort
  • 1 färsk mynta
  • 1 färsk koriander
  • 1 granatäpple, delat på mitten

Dressing

  • 1 msk mörk sojasås
  • 1 msk risvin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten bit ingefära, fint hackad

  • skal från 1 apelsin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär ett kryssmönster i ankbrösten på skinnsidan, salta och stek sedan runt om i het torr panna med skinnsidan neråt. Sänk värmen något, stek i ca 4 minuter och vänd och stek i 2 minuter så ankan får yta runt om. Olja och smör i stekpannan så ankan får ny yta runt om.
  3. Lägg ankbrösten i en ugnsform, använd en köttermometer som sticks in i mitten på ett av brösten. Ugnsstek i ca 20-30 minuter tills innertemperaturen är ca 65-70 grader, beror på om Ni vill ha rosa eller genomstekt.
  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  5. Dela granatäpplet, se upp för fläker från saft och kärnor som är svåra att få bort. Med den skurna sidan nedåt, slå på baksidan av äpplet med en träslev så att kärnorna landar i en bunke.
  6. Blanda alla ingredienser till salladen och de ugnsbakade skivorna av anka med dressingen i skålen med granatäpplekärnor. Lägg allt på ett stort serveringsfat och toppa med några fina örter.