Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbstårta i långpanna – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 130 st har redan röstat

Det är nästan att göra sig själv en otjänst att bjuda på den här tårtan. Alla kommer att be dig om receptet och du kommer ständigt att bli ombedd att servera den på alla kommande kalas. Världens godaste tårta, helt enkelt.

Ingredienser

8 bitar
  • 2 dl florsocker
  • 75 g smör
  • 5 st ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 2 l jordgubbar

Så här gör du

  1. Smöra ett bakplåtspapper (30x40 cm).
  2. Rör ihop florsocker och smör.
  3. Separera äggulor och äggvita. Tillsätt äggulorna, en i taget i socker och smörblandningen.
  4. Blanda vetemjöl med bakpulver. Tillsätt detta och mjölken i smeten.
  5. Bred smeten över det smörade bakplåtspappret.
  6. Vispa äggvitor och socker till marängsmet och bred denna över den andra smeten.
  7. Grädda allt i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
  8. Låt svalna och dela sen kakan i två delar. Lägg vispad grädde och jordgubbar mellan och lägg också ett lager grädde med vackra jordgubbar på toppen.
  9. Servera! Ät! Njut! Vila! Ta mer!
2 kommentarer om "Jordgubbstårta i långpanna – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Helena Wirèn

      Hej Helen,
      Tack för frågan. Då den här bakas i långpanna kan man enkelt själv bestämma bitarnas storlek men räkna med cirka 8 bitar.
      Mvh Mitt kök-redaktionen