Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med rabarber – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 539 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 krm flingsalt
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 2 dl strösocker

Fyllning

  • 400 g rabarber
  • 1 medelstort äpple
  • 2 tsk potatismjöl

Till servering

  • eventuellt vaniljsås eller glass

Så här gör du

  1. Smuldeg: Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
  2. Fyllning: Skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Skala och kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Blanda frukten med potatismjöl.
  3. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela frukten över degen och avsluta med resten av smulorna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.
  5. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller glass.
3 kommentarer om "Smulpaj med rabarber – recept"
  • narin
    narin

    Så jävla saltigt blev det! Ta vääääldigt lite salt snälla, lägg inte 2 krm. Du kommer ångra dig verkligen. Saltet förstörde hela pajen. Behövde fan slänga

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till narin

      Hej! Vad tråkigt att pajen blev för salt, flingsalt är lite grövre än vanligt salt så tänk på att använda just flingsalt i receptet. /Mitt kök

      • narin
        narin
        svar till Mitt Kök

        Det va det jag använde, följde recepten på pricken