Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Världens godaste och nyttigaste chokladkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 52 st har redan röstat

Nyttig och enkel! Kakan är bakad på dadlar, nötter, kokosolja, vaniljpulver och är helt vetemjöl.

Ett täcke av smält mörk choklad. Ju högre kakaohalt desto hälsosammare – gärna över 70%.

Tips: Ät kakan väl kyld – gärna fryst!

Ingredienser

6 bitar
  • 150 g sötmandel
  • 20 st färska dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 enkel espresso (alternativt ca 3 msk starkt kaffe)
  • 2/3 dl kokosflingor
  • 2 msk kakaopulver
  • 150 g mörk choklad

Garnering

  • valnötter till garnering

Så här gör du

  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna ca: 10 min. Tag ur ugnen och låt svalna.
  2. Kärna ut dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kaffe, kakao, kokosflingor, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl. (Det ska bli en kladdig röra). Grovhacka nötterna och tillsätt dem i smeten och blanda väl.
  3. Tryck ut nöt-och dadelblandingen i en form (alternativt små formar, gärna i aluminium).
  4. Smält chokladden över ett vattenbad eller på låg värme i mikron. Bred över den smälta chokladen över kakan.
  5. Garnera med valnötter.
  6. Ställ in kakan i frysen så att den stelnar- då är den absolut som godast!
  7. ÄT och NJUT!
5 kommentarer om "Världens godaste och nyttigaste chokladkaka"
  • SaraFire
    SaraFire

    Ser jättegod ut! Men om man använder mörk Toblerone, blir det en hel del socker ändå (70 g per kaka!)… Jag brukar baka med Valrhona Noir Extra Amer 85%, om man använder den blir det mindre än 20 g. Just saying 🙂

  • ingo08
    ingo08

    Hej,ska testa denna vid tillfälle.. Dock får ni ta bort att den är helt utan socker .. Heter den chokladkaka,och ska täckas med smält mörk choklad, så är den inte utan socker !? Att sen innehåll/fyllningen inte har något socker tillsatt betyder inte den är utan socker heller. Sockerhalten i dadlar är mycket hög,totalt sett 60-70 gram per 100 gram av olika sockerarter.. Ingressen är därför helt missledande. Men hey,godis som inte är sött är ju inget godis. Låter mycket gott annars,väl värt ett försök.

  • Mia Modigh
    Mia Modigh

    Jag undrar vart/när kaffet ska vara/blandas i eftersom det finns med bland ingredienserna men inte i beskrivningen? Står precis nu och bakar denna och upptäckte detta..

  • Mariama sallah
    Mariama sallah

    Vad händer om man använder vaniljsocker istället för vaniljpulver?