Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vårgröna tillbehör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st spetskål, små huvuden
  • 2 st sparris, grön, knippen
  • 200 g haricot verts
  • svartpeppar
  • salt

Så här gör du

  1. Förbered grönsakerna: Bryt av den träiga nedre änden på sparrisen. Skär bort ändarna på bönorna samt dela ner kålen till lämpliga bitar.
  2. Koka upp 3 liter vatten och tillsätt 3 msk salt. Lägg ner och koka en grönsakssort åt gången. Smaka på dem under tiden och ta upp dem medan de fortfarande är lite krispiga. Doppa grönsakerna hastigt i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg grönsakerna undan för undan på en plåt, krydda med lite salt och peppar samt lite olivolja. När kycklingen är klar värms grönsakerna cirka 2 minuter i samma ugn före servering.