Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vårens godaste smörgåstårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Att göra sin egen smörgåstårta behöver varken vara svårt eller ta särskilt lång tid. Det här receptet går blixtsnabbt och det blir ljuvligt gott. Tårtan får en fyllning av bland annat crème fraîche, kallrökt lax och tonfisk. Dekorera med vackra gurkrosor, rädisor och räkor så får du vårens godaste smörgåstårta!

Presenteras av Polarbröd: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som ingår i ett ämne som Polarbröd valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Polarbröd har valt att sponsra detta recept då de har ett bröd som passar utmärkt till just denna smörgåstårta.

Ingredienser

1 tårta
  • 2 st Polarbröd jubileumskaka á 400 g

Fyllning

  • 750 g crème fraîche
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 stor purjolök
  • 50 g fryst dill
  • 5 msk majonnäs
  • 3 msk ketchup
  • salt & peppar

Översta lagret

  • creme fraiche
  • citronsaft

Garnityr

  • ärtskott
  • rädisor i skivor
  • 1 gurka
  • kokta ägg
  • skalade räkor

Så här gör du

  1. Skär laxen i bitar och hacka purjolöken.
  2. Blanda i allt i en bunke med de övriga ingredienserna. Vik ut brödet i en cirkel och lägg på ett fat. Bred ut fyllningen över brödet och fortsätt bygga ett till lager på samma sätt.
  3. Lägg sedan ut ett tredje lager med bröd och bred ut en blandning av crème fraîche och citronsaft på det översta lagret.
  4. Skiva rädisor tunt och skölj ärtskotten. Skär de kokta äggen i mindre bitar. Dela gurkan på längden. Använd en osthyvel och skiva långa skivor. Rulla ihop skivorna så att de ser ut som rosor.
  5. Dekorera tårtan med med ärtskott, rädisor, gurkrosor, ägg och räkor. Servera!