Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljvetedegsnurra med mascarpone, hallon och lemon curd!

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 3 dl Mjölk
  • 100 g Smält smör
  • 50 g Jäst
  • nypa Salt
  • 1-1,5 dl Strösocker
  • 1 tsk malet vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 10-11 dl vetemjöl special
  • 1 Ägg
  • 3 dl färska hallon
  • 200 g mascarponeost (philadelphia går också bra)
  • 0,5 dl Socker
  • 0,75 dl lemon curd

Så här gör du

  1. Värm mjölk och smör till 37 grader. Blanda ner blandningen i en bunke och tillsätt jästen. Rör. Knäck i ägget, häll i socker, salt och vanilj.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget under knådning. Knåda degen tills den känns fast, smidig och smidig. Exakt mjölmängd är svårt att säga, ibland kräver degen lite extra. Mjöla den och låt jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  3. Blanda mascarponeosten med lemon curd och lite socker i taget. Beroende på hur syrlig lemon curd du gjort eller köpt, kan du behöva reglera sockermängden. För rosa fyllning, mixa samman med hallonen MEN smaken bli lite annorlunda då. Smakar MER hallon!
  4. När degen jäst ta upp den på mjölat bord och knåda. Kavla ut den till en rektangel cirka 0,5 cm tjock. Bred över ostblandningen och fördela hallonen jämnt. Vik ihop/över degen. Skär remsor cirka 1,5 cm breda. Snurra lätt ihop den och lägg i en bullform på plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter igen.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i mitten/lite högre upp i ugnen cirka 8 minuter. När de svalnat pudra dem med florsocker och ät och njut!