Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljsufflé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • ¾ dl strösocker
  • 25 g smör
  • 4 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 1 msk strösocker

Till formarna

  • smör
  • strösocker

Att strö över

  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och sockra suffléformar.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med vetemjöl, mjölk och socker. Koka upp och sjud, vispa under tiden.
  4. Dra av från plattan och vispa i smöret, låt svalna något och rör i äggulorna.
  5. Vispa upp äggvitorna och sockret till ett skum.
  6. Vänd ner ⅓ av äggvitorna i smeten och vänd sedan i resten av äggvitan.
  7. Häll upp smeten i formarna och sätt dem i ugnen på falsen längst ner. Sänk värmen till 175 grader och grädda i cirka 25–30 minuter.
  8. Ta ut formarna försiktigt ur ugnen och pudra med florsocker. Servera genast!