Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljskorpor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

45 stycken
  • 50 g jäst
  • 2 dl havremjölk
  • 1 ägg
  • 100 g smör, mjukt
  • 2 ½ dl durramjöl
  • ½ dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ dl psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Värm mjölken till 37 grader och vispa i ägget i mjölken. Häll vätskan över jästen.
  4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan tillsammans med smöret. Låt degen svälla i 10 minuter. Dela upp degen i bitar och forma till bollar. Baka ut bollarna med rismjöl och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i en timme under bakduk.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt skorporna svalna 5–10 minuter. Dela skorporna med en kniv. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och torka skorporna i ugnen i 1 ½–2 timmar.