Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljsås
 – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 65 st har redan röstat

En hemlagad vaniljsås är så gott och passar perfekt till en smulpaj, äppelpaj, rabarberpaj eller blåbärspaj. Det är även gott med en krämig sås till bär som blåbär, hallon och jordgubbar.  Här är ett klassiskt enkelt recept på en äkta och riktig hemgjord vaniljsås med vaniljstång, mjölk, grädde och socker.  Vaniljvisp och marsánsås i all ära, men egen vaniljsås är något alldeles extra.

Läs också: Äppelpaj – recept på enkel smulpaj

Läs också: Chokladsås – enkelt och snabbt recept

Ingredienser

6 portioner
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

  • Eventuellt 
1 msk majsena majsstärkelse


Så här gör du

  1. Vispa ihop socker med äggulorna (eventuellt också majsena).
  2. Dela sedan vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp vaniljstång med grädde och mjölk.
  3. Häll över äggulorna och blanda ihop.
  4. Häll tillbaka i kastrullen. Vispa på låg värme tills såsen tjocknar.
  5. Häll i en skål och låt svalna.
1 kommentar om "Vaniljsås
 – enkelt recept"