Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljpannacotta med friterad basilika och hallonsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Vaniljpannacotta

  • 1 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk sötströ

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1 msk sötströ

Friterad basilika

  • basilikablad
  • neutral olja till fritering, till exempel rapsolja

Till garnering

  • 1 dl hallon

Så här gör du

  1. Vaniljpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
  2. Häll i grädden in en kastrull.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i kastrullen, vispa i sötströ och koka upp grädden. Låt sjuda ett par minuter.
  4. Dra av kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, lägg gelatinet i den heta grädden och rör om tills gelatinet smält.
  5. Häll upp i portionsglas. Låt svalna och ställ in i kylen i minst fyra timmar.
  6. Hallonsås: Mixa hallonen och sötströ till en sås.
  7. Friterad basilika: Värm oljan till 160 grader.
  8. Fritera basilikabladen och låt de rinna av på hushållspapper.
  9. Servering: Garnera vaniljpannacottan med hallon och friterade basilikablad. Servera med hallonsås.