Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljkvarg med kanelgranola och äpple

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Kanelgranola

  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk kokosolja, smält
  • 1 ⁄2 msk flytande honung
  • 1 tsk malen kanel

Vaniljkvarg

  • 5 dl kvarg, naturell
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver
  • ev 1 msk stevia

Rivet äpple

  • 2 äpplen
  • 1 ⁄2 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser till granolan i en skål.
  2. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter. Rör om en gång under tiden.
  4. Ta ut och låt svalna på plåten. Förvara i en burk med lock.
  5. Riv äpplena. Blanda med kanel.
  6. Blanda kvargen med vaniljpulver och eventuellt stevia.
  7. Servering: Fördela vaniljkvargen i djupa tallrikar eller skålar. Lägg på rivet äpple och strö över ett par matskedar av granolan på varje portion.