Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vaniljcupcakes

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 65 st har redan röstat
Vaniljcupcakes

Krämiga cupcakes som är mycket lättare att göra än du tror. Prova! Spritsa (använd en spritstyll med ett ganska stort flikigt hål, fyll spritspåsen med mycket kräm och kläm samtidigt som du spritsar med en cirkelformad rörelse) eller bred frostingen ovanpå muffinsen. Toppa med lite dekorationskulor.

Ingredienser

12 stycken
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Frosting

  • 300 g vit choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 100 g smör (här är det godast med smör)
  • 4 dl florsocker
  • dekorationskulor (finns vid baktillbehör)

Så här gör du

  1. Rör margarin eller smör och socker så att det är smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas.
  3. Fördela smeten i 12 bullformar. Fyll formarna till 2/3 och ställ dem i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar så håller de formen bättre. Grädda i ugn, 200 grader, i 15-20 minuter (känn efter med en provsticka). Låt muffinsen svalna.
  4. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker med en elvisp. Tillsätt chokladen och kör lite till med elvispen.
Du kanske även gillar