Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötsstekt ris med broccoli och blomkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk osaltat smör
  • 1 st blomkålshuvud, litet
  • 1 st broccoli
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • färsk ingefära, 2 cm riven
  • 75 g kokt basmatiris
  • 4 msk valnötskärnor, hackade
  • 4 msk ostronsås, färdig på flaska
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Dela blomkålen och broccolin i små buketter.
  2. Blanda ostronsåsen och buljongen i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt såsen sjuda i 2-3 minuter medan du lagar klart woken.
  3. Hetta upp sesamoljan med smöret i en stor stekpanna eller wok tills det börjar ryka. Lägg i blomkål, broccoli, vitlök och ingefära. Stek under omrörning i 1 minut.
  4. Rör ner riset och valnötterna och stek i 2-3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Slå såsen över woken och servera genast.